Sivas’ta Türkiye Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı! « Yeni Sivas Haber
DOLAR 32,2384 % 0.1
EURO 35,1109 % 0.17
GRAM ALTIN 2.504,99 % 0,17
ÇEYREK A. 4.095,66 % 0,17
BITCOIN 66.292,56 -1.032
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Sivas’ta Türkiye Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı!

Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 15:42

Sivas’ta Türkiye Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı!

‘1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında Sivas’ta kutlama programı ve ödül töreni düzenlendi. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hasbahçe’de düzenlenen programa, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan, il protokolü üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Yılmaz Şimşek, çevre bilincine dikkat çekerek, “Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırımdır. Sahip olduğumuz bu tabii güzelliklerle emsali olmayan ilimizi, doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanarak, yenilebilir enerji kaynaklarımıza sahip çıkarak, yeşil, tertemiz bir çevre bilinciyle gelecek nesillere taşımalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından çevre andı okunarak, atık malzemelerden yapılan enstrümanlarla müzik dinletisi sunuldu.

Programda atık yağ toplama yarışması ile atık pil toplama yarışmalarında dereceye giren kişi ve okullara ödülleri takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.