SERAP BOZPOLAT AYAN KİMDİR? « Yeni Sivas Haber
DOLAR 32,2838 % 0.08
EURO 34,7640 % 0.2
GRAM ALTIN 2.398,89 % 0,23
ÇEYREK A. 3.922,19 % 0,23
BITCOIN 61.264,00 -2.573
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

SERAP BOZPOLAT AYAN KİMDİR?

Son Güncelleme :

27 Mart 2023 - 10:59

SERAP BOZPOLAT AYAN KİMDİR?

28. Dönem Sivas İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Serap Bozpolat Ayan Kimdir?

  1. Tarihçi, Akademisyen, Yazar.
  2. 1982 yılında Sivas’ta doğmuştur.
  3. Annesi merhum Gülderen Bozpolat, babası Servet Bozpolat’tır.
  4. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamlamış, Lisans eğitimini 2004 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde, Yüksek Lisans (Master) eğitimini ise 2007 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi bilim dalında yapmıştır
  5. Daha sonra aynı alanda Doktora eğitimine başlayan Öğretim Görevlisi Serap BOZPOLAT AYAN tez aşamasındadır.
  6. 2005 yılından itibaren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.
  7. 2013-2023 yılları arasında Türk Ocakları Sivas Şubesi yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur.
  8. Uzmanlık alanı olan Osmanlı toplum yapısı, Ermeni meselesi, Azerbaycan tarihi üzerine pek çok çalışması ve yayını vardır. Azerbaycan, Avusturya ve Almanya’ya giderek akademik çalışmalarına katkı sağlayacak araştırmalarda ve temaslarda bulunmuştur. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile birlikte Türkiye ve Azerbaycan ekseninde Türk Dünyasına yönelik etkinliklere imza atmıştır.
  9. Öğrencilik yıllarından bugüne, kadar; tarih, siyaset, kadın, aile, eğitim, çevre bilinci, spor, doğa, sanat, tiyatro, kültürel etkinlikler, Sivas ili-ilçelerini tanımak tanıtmak, tarihi kültürel varlıkları korumak, bu varlıkları yerinde incelemek gibi birçok alanda aktif rol almış, kongrelere, sempozyumlara katılarak, ayrıca konferanslar vererek toplumuza, özellikle gençlerimize milli bilinç kazandırmak ve bu mirasa sahip çıkmalarını sağlamak adına sahada özveriyle çalışmıştır.
  10. İngilizce bilen Öğretim Görevlisi Serap Bozpolat Ayan, evli ve ikiz çocuk annesidir.

YORUM ALANI

Kerim Fuğur 15 Nisan 2023 / 18:17 Yanıtla

bir nesnenin, bir bireyin ya da topluluğun kendine özgü olan, onu başkalarından ayıran temel belirti, onun davranışlarını belirleyen ana özellik.

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.