TFF destekledi, ‘Cesur Yürekler’ tarih yazdı! « Yeni Sivas Haber
DOLAR 32,2223 % 0.05
EURO 35,1483 % 0.09
GRAM ALTIN 2.501,99 % 0,05
ÇEYREK A. 4.090,76 % 0,05
BITCOIN 66.212,00 -1.12
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

HAFTANIN MAÇLARI

Google News

TFF destekledi, ‘Cesur Yürekler’ tarih yazdı!

Türkiye Ampute Futbol Ulusal Kadrosu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun mesken sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Angola’yı …

Son Güncelleme :

10 Ekim 2022 - 15:17

TFF destekledi, ‘Cesur Yürekler’ tarih yazdı!

Türkiye Ampute Futbol Ulusal Kadrosu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun mesken sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 yenerek başarılarına Dünya Şampiyonluğu’nu da ekledi. ,

Dünya Kupası’nda 80 maçın 76’sı Riva’da oynandı

  • TFF’nin takviyesinin akabinde Ampute Ulusal Futbol Kadromuz tarihi muvaffakiyetler elde etti. Birinci sefer katıldığı 2007 yılındaki Dünya Şampiyonası’na Antalya konut sahipliği yaptı. Millilerimiz burada Dünya üçüncülüğü elde etti. 2008 Avrupa Şampiyonası Antalya’da, 2017 Avrupa Şampiyonası da İstanbul’da gerçekleştirildi. 2010, 2012 ve 2014 yıllarındaki Dünya Kupalarında üçüncü alan Ay-Yıldızlılar, 2018 yılında Meksika’da Angola’ya penaltı atışlarında 5-4 geçilerek Dünya ikinciliği aldı.
  • Ampute Ulusal Grubumuz, 2004 ve 2008 (Antalya) yılında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası’nda ise 2017 (İstanbul) ve 2021 yıllarında üst üste iki kere şampiyonluğu kazandı.
  • TFF, 30 Eylül’de başlayan 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda TFF Hasan Doğan Ulusal Gruplar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin kapılarını Ulusal Kadromuza ve konuk ülkelere açtı. Bu süreçte İstanbul ve Riva, Avrupa’nın ampute futbol merkezi pozisyonuna geldi.
  • 24 ülkeden 360 atletin katıldığı tertipte toplam 80 maçın 76’sı Riva’daki tesislerde oynandı. Türkiye’nin oynadığı açılış maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde, yarı final Vodafone Park’ta yapıldı. Final maçı ve 3.’lük-4.’lük maçı 9 Ekim Pazar günü saat Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecektir. Bu dört maç dışındaki karşılaşmaların tamamına Riva mesken sahipliği yapmıştır.
  • TFF, hem Ampute Ulusal Takımı’na hem de konuk gruplara Dünya Kupası boyunca saha, kamp, konaklama, ulaşım ve gereç dayanağı sağlamıştır.
  • Organizasyonla ilgili Teknik Heyet Toplantıları da Riva’daki Orhan Latife Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.
  • Futbol Federasyonu stratejik iş birliği, sponsorluk, irtibat konusunda da engelli futboluna takviye sağlamıştır.
  • TFF engelli sporunun olmazsa olmazı olan “sevgisini” de katarak tüm çalışanlarıyla birlikte maddi ve manevi olarak da atletlerimizin yanında yer almaya devam edecektir.

TFF 16 yıldır engelli futboluna tam takviye veriyor

  • TFF, “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında “Futbol Aşkı Mani Tanımaz” sloganı ile yola çıkarak engelli futbolunun en büyük destekçilerinden biri olmuştur.
  • 2006 yılında TFF bünyesinde Engelliler Uyum Heyeti oluşturulmuş ve bu konsey FIFA ve UEFA’ya bağlı ülkeler ortasında birinci ve tek olarak hizmetini sürdürmektedir. Heyet, 4 Engelli Spor Federasyonu ile iş birliği içinde 16 yıldır aktif çalışmalar ve tertipler yürütmektedir.
  • TFF’nin dayanağının akabinde engelli futbolu (Down Sendromlular, İşitme Engelliler, Sesi Görenler (Görme Engelliler) büyük bir ivme kazanmış, sayısız muvaffakiyetler elde edilmiştir.
  • Sesi Görenler Futbolunda Paralimpik oyunlarına üçüncü sefer iştirak başarısı, Avrupa Şampiyonluğu gelmiştir.
  • İşitme engelli futbolunda iki dünya şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Olimpiyat Şampiyonluğu (DEAF) elde edilmiştir.
  • Down Sendromlular Futsal Ulusal Kadrosu üç yıl içinde Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmış, birinci defa katıldığı Dünya Şampiyonası’nda 3.’lüğü elde etmiştir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.